Oxfilé provencal
Ingredienser
8 port
1 1/4 kg oxfilé
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör
100 g rumsvarmt smör
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Dela köttet i två bitar och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stor stekpanna. Lägg över det i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 25–35 min tills innertemperaturen är 55° för rött kött och 60° för rosa. Rör ihop smör och vitlök. Skär köttet i skivor och lägg det ovanpå. Klicka på vitlökssmöret. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 250°. Gratinera köttet, som ska vara rumstempererat, i mitten av ugnen ca 5 min. Garnera med hackad persilja.
Kommentarer
Postat av: Emma
Åh vad gott det såg ut! Nu blev jag jätte sugen på en riktigt stor måltid :P
Trackback