Spenatlasagne

Recept för fyra portioner

Tomatsås
200 gram gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
6 dl krossade tomater
2 tsk örtkryddor
En nypa socker
Salt och peppar

Fyllning
250 gram hackad fryst spenat
250 gram keso
200 gram lasagneplattor
80 gram riven 17% ost
2 dl standardmjölk

Instruktioner
Börja med tomatsåsen. Hacka lök och fräs i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, örtkrydda, socker, salt och peppar. Låt koka i 10-15 minuter.
Tina spenaten i en kastrull på svag värme så att vätskan avdunstar. Låt svalna. Tillsätt keson.
Varva tomatsås och spenatblandning med lasagneplattor i en fyrkantig smord form. Det är viktigt att plattorna inte ligger omlott. Tomatsås överst och underst. Allra överst strös den rivna osten. Häll över mjölken.
Gräddas i ugn 225 ca 35-40 minuter. Täck lasagnen med folie den sista stunden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0