Kasslergratäng
Ingredienser 4 portioner
200 gram fryst spenat
400 gram kassler
400 gram tomater
1 tsk timjan
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mellanmjölk
salt och peppar
40 gram riven 17%-ig ost
Gör så här:
Tina spenaten i en kastrull på låg värme. Låt det mesta av vätskan koka bort. Skär kasslern i tunna skivor och tomaterna i tjocka.
Gör ostsåsen: Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör. Tillsätt mjölken och koka under omrörning i 5 minuter. Salta och peppra. Tillsätt osten.
Bred ut spenaten i en smord ugnsfast form. Lägg på kasslern och tomaterna. Smula över timjan och avsluta med ostsåsen. Gratinera i 225 grader i ca 15 minuter. Servera med kokt potatis.
Hej och tack så mycket :) roligt att höra!
http://ipkoll.se/ den sidan kan du kolla på :)
God maten ser ut, får testa ngn dag ;)