Italieninspirerad kycklingsallad

3 Kycklingfiléer
1/2 dl pressad citron
1 vitlöksklyfta
1 gurka
2 msk citronpeppar
2 msk olivolja
4 dl penne, kokta
1 1/2 dl soltorkade tomater strimlade
50 g hyvlad parmesanost
 
Gräddig basilikasås
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk citronpeppar
1 tskdijonsenap
3 tsk maizena
1 3/4 dl grädde
1 dl färsk basilika, strimlad

Gör så här:
Pressa citron och pressa i vitlöksklyftan. Häll detta över kycklingfiléerna och låt dem ligga i detta i ungefär 3 timmar, vänd dem då och då. Skär gurka och soltorkade tomater i mindre bitar. Krydda kycklingfiléerna med citronpeppar och stek dem i stekpannan tills de är helt genomstekta. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda sedan med kokt penne, gurka och soltorkade tomater. Till såsen är det bara att blanda alla ingredienser och koka upp, jag brukar även ta lite mera grädde än det som står. Häll sedan såsen i pasta, kyckling, gurka och tomatröran och blanda.

Ät kall eller varm, smakar minst lika ljuvligt dagen efter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0